Mastro Ciccio – Street food étterem Bariban

Mastro Ciccio

Gyorsan elmesélem, mert még mindig a hatása alatt vagyok: tegnap beugrottam a Mastro Ciccio nevű street food helyre Bariban, és elképesztően jót ettem. Fogalmam sem volt róla, hogy létezik ez a hely, csak ajánlották, hogy „ez jó, próbáld ki”, én meg nem sokat gondolkodtam, mentem, és tényleg jó volt!

Miért jó a Mastro Ciccio?

Az egyik nagy előnye, hogy általában nyitva van. Ez nem kis dolog, mert Olaszországban az éttermek szeretnek szívatni: este fél 8 előtt esélyed sincs enni, mert még ki sem nyitottak. Az átlag turista ilyenkor már régen vacsorázott volna, szóval ha nem figyelsz, könnyen éhen halsz. Tipp: mindig nézd meg előre a nyitvatartást, különben a hajnali eszpresszódat leszámítva csak a remény táplál majd!

Mastro Ciccio

Mit ettünk?

Reggel (!) beültünk a Mastro Ciccióba, és rendeltünk egy panzerottót meg egy rántott burratát. Tudom, tudom, ez utóbbi őrülten hangzik, de Dél-Olaszországban semmi sem lehetetlen: virslis pizza? Van. Rántott pizza? Naná. Akkor miért ne lehetne rántott burrata is?

rántott burrata igazából egy tésztába csomagolt burrata sajtból és raguból készült kis csoda, amit aztán burrata alakúra formáztak és olajban kisütöttek. Elég elvetemült ötlet, de meglepően finom volt!

A másik, amit ettünk, egy hatalmas panzerotto, ragus töltelékkel. Na, ez viszont már egyértelműen extra szuper volt – ropogós, szaftos, tele ízzel!

A legnagyobb meglepetés: a kávé!

Nem tudom, figyelted-e már, de az olaszok mágusok, ha kávéról van szó. Bárhol is jársz, bármelyik kis sarki bárban életed legjobb kávéját ihatod. És most tényleg ezt kaptuk!
Ez a kávé annyira gyümölcsös volt, hogy esküszöm, még sosem ittam ilyet. Emellett pedig egy halottat is felébresztett volna – brutál erős volt!

Mit ittunk még?

Erről majd még mesélek, de az üvegben egy citromos limonádé volt, amit háromféle citromvirágból készítettek. Ha teheted, kóstold meg, mert tényleg különleges!

És a lényeg: mennyibe került ez a halom kaja?

Emlékeim szerint 19 eurót fizettünkitalokkal és kávéval együttMegérte? Naná!

Ha Bariban jársz, a Mastro Ciccio egy jó kis hely, ahol bármikor találsz valami finomat – és még az éhenhalást is elkerülöd!

Hol találod? A Vittorio Emanuele elején, ahol a pálmafés résznek vége. A közelben találod a Fiore nevű péket, ahova szintén érdemes bemenni mert isteni dolgokat árul és állítólag több évtizede folyamatosan ég a kemencéjében a tűz. Itt írok róla: Panificio Fiore.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük