Nyers hal

Nyers hal? Hát persze, hogy megeszik!

Nyers hal? Ha valaki azt mondja, hogy Olaszországban csak pizzát és tésztát esznek, nos, az még nem járt Bariban egy napsütéses reggelen, amikor a halpiac vagy a Lungomare már pezseg, és a helyiek olyan lelkesen eszik a nyers polipot, mintha az legalábbis egy Nutellás cornetto lenne. Bariban és úgy általában Pugliában a nyers tengeri herkentyűk fogyasztása…

Tovább
Bari környékén

Bari környékén egy hosszú hétvégére? – Tippek!

Szeretnél egy finom cappuccino mellett elücsörögni egy olasz kávézó teraszán, miközben figyeled a robogókon száguldó embereket? A háttérben fehér házikók, ínycsiklandó ételek és autentikus olasz hangulat? Kell ennél több? Irány Bari! Egy hosszú hétvége Bari környékén mindezt megadja neked, és még csak nem is kerül sokba. Hoztam nektek egy bevált útitervet árakkal, menetrendekkel és élményekkel….

Tovább
Pugliai borok

Pugliai borok – ezeket kóstold meg Bari környékén

Bevallom, nem vagyok borász, de a jó borokat nagyon is értékelem – és ha van egy régió Olaszországban, amelynek borai igazán lenyűgöztek, az Puglia. Ez a déli vidék nemcsak a végtelen olajfaligeteiről és a tengerparti városok szépségéről híres, hanem a karakteres, napérlelte borairól is. Ha szereted a telt, gyümölcsös vörösborokat vagy a friss, üde fehéreket,…

Tovább
Boccadasse látnivalói

Boccadasse látnivalói: az olasz csoda Genova mellett

Genova kikötőjéből egy kellemes tengerparti sétával egy igazi olasz hangulatot árasztó helyre juthatunk, aminek neve Boccadasse. Boccadasse egy régi halászfalu, de mit kell még róla tudni? Mik Boccadasse látnivalói? Hogyan juthatunk el Boccadasseba? 1, Gyalog: Ha jó az idő, érdemes gyalog elindulni a Corso Italia-n Genovából, így körülbelül egy óra alatt eljutunk Boccadasséba, de mindezt…

Tovább

Cappuccino szigorúan csak délelőtt! De miért?

Teljesen őszintén elmondom, eleinte nem értettem, hogy ugyan miért ne lehetne cappuccinót inni amikor akarunk. Aztán kiderült, hogy az olaszok tényleg nem isznak 11 után ilyet. Miért nem isznak 11 után cappuccinót az olaszok? Mert 11 után nem isznak tejes italokat. Azért nem isznak semmilyen tejes italt, mert számukra a tej a reggeli része. Oda…

Tovább
Giovinazzo

Giovinazzo óvárosa

Giovinazzo, az Adriai-tenger partján fekvő cuki tengerparti városka, ahol a kék ég találkozik az Adriával. Ha Bari repteréről indulsz akár bérelt autóval, akár tömegközlekedve, Giovinazzo a legközelebbi szép látnivaló, amit kár kihagyni. A Traianus római császár által épített falak még mindig büszkén állnak, és az óváros keskeny, kövezett utcái elvarázsolják az ide látogatókat. A főtéren…

Tovább
olasz reggeli

Olasz reggeli

Megvan az a ráérős hangulat, ami a „dolce vita” életérzéssel párosul az olasz reggeli idején? Képzeld el, hogy ülsz egy olasz téren vagy csak simán egy kávézó előtt Olaszoszágban. Vasárnap van, a nap süt, kellemes meleg van, az emberek csinosan felöltözve korzóznak, közben beszélgetnek. Mindenki jól öltözött, sugárzik a „jó nekünk” érzés. Hétvégén az olaszok…

Tovább

Pizzéria Bariban

Általánosságban elmondható, hogy Olaszországban jókat lehet enni. Az egyetlen probléma az, hogy a magyar utazó nem pont akkor szokott enni, amikor az olaszok, így gyakran előfordul, hogy az az érzése az embernek, amikor az olasz csizma sarkában, Pugliában van, hogy direkt éhen akarják halasztani. És itt nem arról van szó, hogy a híres olasz gasztroblog,…

Tovább
Scilla szállás

Scilla szállás – erre figyelj nagyon oda!

Scilla – szerelem első látásra, de a szállásválasztást nagyon gondold meg. Scilla szállás szempontból nem egyszerű. Scilla egy gyönyörű kisváros Calabriában, ahol az ember első pillantásra beleszeret a színes házakba, a kristálytiszta vízbe meg a halászhálós tengerparti éttermekbe. Tényleg megéri eljönni ide – de van egy fontos dolog, amire nagyon figyelj oda: a szállás elhelyezkedése. És ezt most ne…

Tovább
Rape

Mi az a rapa?

Főleg ha Olaszország déli részére látogatsz fogod látni ezt a nevet az étlapon meg persze ha szemfüles vagy, a piacokon is árulják. Teljesen helyi növény ez, annyira, hogy a (szerintem) legnagyobb olasz gasztromagazinban is elmagyarázzák a többi olasznak, hogy mégis mi az a rapa. Utóbbi linket csak saját felelősségedre nyisd meg, szerintem teljesen felháborítóak ezek…

Tovább